Újabb viharokra figyelmeztetnek megyénkben

Megosztás

A múlt heti heves esőzések után ismét riasztást adtak ki BAZ megyére a meteorológusok. A sárga riasztás elsőfokú, érdemes felkészülni rá.

Szinte az egész országra kiterjedő riasztást adott ki a HungaroMet, Csongrád-Csanádot, Békést, Hajdú-Bihart és Szabolcs-Szatmár-Bereget kivéve mindenütt sárga jelzésű, azaz elsőfokú a riasztás, ami felhőszakadásokra hívja fel a figyelmet. Megyénkben különösen szerdán okozhat gondokat a heves esőzés.

Múlt héten már több településen megtapasztalhatták a Borsod megyeiek, milyen állapotokat tud a hirtelen lezúduló csapadék előidézni: Abaújalpáron a patak is kilépett a medréből és elárasztotta a falut, két ház is lakhatatlanná vált, három embert kellett kimenteni.


Miskolcon a Szinvából egy elpusztult disznó tetemét kellett kihalászni, a szerencsétlen állat valószínűleg megfulladt.

Kedden délután egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől, amely elszórtan zivatarokat okozhat a Dunántúl nyugati részén. A front és a zivatarok hatására a szél viharossá fokozódhat, elérve az 50-70 kilométer per órás sebességet. A Dunántúl nyugati részén és délnyugaton a zivatarok néhol felhőszakadással és legfeljebb 2 centiméteres jéggel járhatnak. Kedden késő délután és este az ország középső és északi területein is előfordulhatnak zivatarok, de ezek várhatóan kisebb számban és gyengébbek lesznek, mint a nyugati megyékben. Szerdán a déli óráktól késő estig a Duna vonalától keletre, különösen az ország keleti harmadában szórványosan alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket intenzív csapadék, néhol felhőszakadás, átmeneti szélerősödés és kisméretű jég kísérhet – írja a HungaroMet portál.

Egyébként egész héten csapadékos időjárás várható, a szeles és esős időjárás ugyanakkor nem jár lehűléssel, délutánonként 23-30 fokos melegekre készülhetünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek